Frivillig

volunteers-601662_640Hvert år har Hovefestivalen behov for et større antall frivillige som kan jobbe under festivalen. Det er disse menneskene som gjør det mulig å gjennomføre et så stort arrangement på norsk jord.

Vi er stadig på jakt etter nye personer som ønsker å bidra i forbindelse med årets festival. Vi trenger folk som kan gjennomføre mange forskjellige typer arbeidsoppgaver.

Hvorfor bli frivillig?

Det er flere grunner til at så mange velger å gjøre en innsats for vår festival. Vi kan love mange gode opplevelser sammen med engasjerte kollegaer. Som frivillige får du servert mat, og blir godt tatt vare på. Alle som jobber på Hovefestivalen får også eget festivalpass. Man har dermed tilgang til alt som er av konserter når man ikke arbeider. Dette gir mulighetene til å spare store penger sammenlignet med å kjøpe et festivalpass.

Mange typer arbeidsoppgaver

Vi trenger frivillige som kan gjennomføre mange forskjellige oppgaver. Derfor har vi plass til de fleste som ønsker å delta. Noen av oppgavene er blant annet:

Vakthold: På et så stort arrangement er det behov for mange personer i sikkerhetsfunksjoner. Derfor vil mange av de frivillige bli satt til å være vakter på festivalområdet. Dette kan være både utfordrende og spennende arbeid. Vi vil gi alle vaktene en opplæring i sikkerhetsrutinene før festivalen.

Informasjon til publikum: Vi kommer til å åpne flere informasjonsstasjoner på festivalen der publikum kan henvende seg. Derfor trenger vi frivillige som kan bemanne disse stasjonene. Her vil det bli gitt grundig opplæring slik at man er klar til å svare på alle spørsmål.

Servering: På festivalområdet finnes det flere forskjellige spisesteder. Her trenger vi serviceinnstilte medarbeidere som liker å jobbe i et hektisk miljø. Om dette er noe for deg så er det bare å ta kontakt. Vi har nemlig behov for et større antall medarbeidere som kan stå for servering.

Rigging: Vi har mange scener på festivalområdet, og disse må klargjøres før festivalen. I tillegg trenger vi hjelp med rigging etter at arrangementet er over. Her vil man få instruksjoner fra kvalifisert fagpersonell som veileder de frivillige. Dette passer godt for de som liker litt fysisk arbeid.

Media/PR: Vi trenger også medarbeidere som kan jobbe opp mot media på festivalen. Hvert år kommer det mange journalister til festivalen. Disse trenger å få utdelt pressepass, og få en orientering om opplegget. I tillegg må noen være tilgjengelig for pressen til en hver tid. Søkere med tidligere erfaring fra informasjonsarbeid og media vil bli prioritert.

Vær tidlig ute

Det er svært populært å være frivillig på Hovefestivalen, og det gjelder derfor å søke tidlig. Da har man større sjanse for å få arbeide med de oppgavene man ønsker. Vi velger ut folk kontinuerlig etterhvert som vi mottar søknader. Det er ikke noe krav til at man må ha tidligere erfaring fra festival, men vi ser selvsagt positivt på dette.

Hovefestivalen trenger totalt over 3000 frivillige for at arrangementet skal gjennomføres. Her har man muligheten til å møte mange likesinnede, og virkelig kose seg på jobb. Vi gleder oss til å motta din søknad, og forhåpentligvis se deg på årets festival.