Om Hove

hove-festival-2Hovefestivalen arrangeres hvert år på området Hove som ligger på Tromøy. Dette er et vakkert område som viser deg landsdelen på sitt beste.

Før man drar på festival så kan det være greit å vite litt mer om det området man reiser til. Derfor ønsker vi å presentere litt mer informasjon om Hove.

Hvor er Hove?

Hove er et område som ligger på Tromøy i Arendal kommune. I sør-østlig retning ligger Skagerrak, og i motsatt retning finner man Hovekilen. Dette er et optimalt sted for de som vil oppleve ekte sommeridyll. Det er kort vei fra Hove til nærliggende steder. Blant annet er det bare rundt 10 kilometer til sentrum av Arendal.

Livet på Hove

Hove er et sted som blir brukt til mange forskjellige formål. Slik har det vært i alle tider. I de senere årene har stedet først og fremst vært kjent for Hovefestivalen.

Hovefestivalen er Norges ledende musikkfestival, og arrangeres hver sommer på dette stedet. Hove blir da besøkt av mange titalls tusen mennesker fra både Norge og utlandet. Dette setter sitt preg på stedet. Det er likevel ikke bare dette som skjer på Hove. Her er det aktivt året rundt.

Historie

Hove har en lang historie. Her har det skjedd utrolig mye opp igjennom årene. I dag har man funnet 17 forskjellig oldtidsgraver på Hove. Disse stammer fra helt tilbake til 800-tallet. Gravene viser at det har vært bosetninger her helt tilbake til vikingtiden.

Senere ble stedet kjent som et typisk landbruksområde. Området ble senere til den velkjente «Hove Gård». Dette var forøvrig det første stedet i Norge der det ble dokumentert dyrking av poteter. Det skjedde store endringer på 1800-tallet da man gikk over til et mer moderne jordbruk. I denne perioden begynte man med salg av jordbruksvarer i Arendal og resten av nærområdet.

Krigstid på Hove

Det var først under andre verdenskrig at det ble militær aktivitet på Hove. Da bestemte nemlig tyskerne seg for å opprette en leir på Hove. Dette var starten på en lengre periode med militær drift i området. Etter krigen ble leiren overtatt av det norske forsvaret. Hove leir var i bruk helt til forsvare trakk seg ut i 1962. På 70-tallet var stedet gjenstand for flere samlinger av radikale politikere fra venstresiden. Senere har staten tatt i bruk leiren for å drive asylmottak.

Veien frem mot Hovefestivalen

I dag er det et eget utviklingsselskap som eier leiren i regi av Arendal kommune. Etter mange år med lite aktivitet så ble den første Hovefestivalen arrangert i 2007. Dette var en umiddelbar suksess, og festivalen ble største i Norge allerede det første året. I tillegg til å være kjent for musikk, så er også Hove populært innenfor friluftsliv. Her er det fantastiske turområder som mange av de lokale har stor glede av.
Hove har en rik historie som kanskje vil overraske mange av de som kommer på Hovefestivalen. På denne vakre Sørlands-perlen har det skjedd utrolig mye gjennom årenes løp. I dag er Hove først og fremst et rolig sted med fantastisk natur.